ПрАТ НВО «Термоприлад» постійно оновлює і поповнює номенклатуру приладів вимірювання та контролю температури, враховуючи при цьому потреби споживачів, за рахунок застосування нових термометричних матеріалів та комплектувальних деталей, зокрема, виробництва зарубіжних фірм: тонко плівкових чутливих елементів (ЧЕ) різних номінальних статичних характеристик (НСХ); термопарних кабелів з оболонками зі сплавів Inconel 600, Inconel 601; ізоляційної кераміки , у тому числі , вогнетривкої, євро головок з алюмінієвого сплаву, конекторів тощо.

Так, поряд з традиційними термоперетворювачами опору з НСХ 50М, 50П та ін., розроблено і виготовлено термоперетворювачі з використанням напівпровідникових NTC – терморезисторів з негативним температурним коефіцієнтом опору. Використання високоомних тонкоплівкових термочутливих елементів, наприклад, Pt500, Pt1000 дає можливість для побудови нових конструкцій мініатюрних, малоінерційних термоперетворювачів.

Більшість загальнопромислових первинних термоперетворювачів із головками з пресматеріалу на замовлення споживача можуть комплектуватися євроголовками типу MAA, NAALS (SL).

Вторинні прилади розвиваються найдинамічніше у зв’язку зі стрімким розвитком автоматизації і комп’ютеризації. Тому вимірювачі, сигналізатори і регулятори доповнюються різними сервісними функціями (наявність інтерфейсу, архівування результатів вимірювання, робота за часовим графіком, візуалізація на ПК тощо).

Окрему важливу позицію займають прилади для метрологічного забезпечення вимірювання температури або її еквівалентів. До прецизійних приладів належать термометри цифрові (одно- і десятиканальні) ТО-Ц024, ТО-Ц024-10, ТО-Ц022Т для точних вимірювань у діапазоні від мінус 50(80) до 250 °С, від мінус 200 до 600 °С з роздільною здатністю 0,01 °С.